Honvéd Együttes

Magunkról

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Köszöntjük Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttesének világában, köszönjük érdeklődését közös kincsünk, a magyar népi kultúra iránt! A Kárpát-medence szívében olyan érték birtokában vagyunk, amely egyedülálló a világon. Mesél rólunk, de mesél nekünk is. A tánc maga az őszinteség, a lélek kitárulkozása. A nyelv, amely által szót értünk a világgal. Hisszük, hogy megmaradásunk záloga és szimbóluma a kultúra – a sajátunk őrzése, művelése, szeretete, másokénak ismerete és tisztelete. Együttesi munkánkat küldetésnek tekintjük, évtizedek óta igyekszünk a hagyományos néptánc- és népzenei kultúra követeként újabb és újabb élményekkel megajándékozni nézőinket, az autentikus folklórműsoroktól a mesedarabokon át, a nagy formátumú történelmi táncjátékokig. Produkcióink jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása, a színpadképek látványossága, és egy kis megmagyarázhatatlan varázslat, amelynek gyökerei a múltunkból erednek, lelkünkön keresztül pedig jelenünkké válnak. A jövőnket pedig az Önök szeretete inspirálja. Szívből köszönjük!

 

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

OLVASSON TOVÁBB

Köszöntő

Zsuráfszky Zoltán

művészeti igazgató
A Nemzet művésze, Kossuth-díjas, kiváló művész

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket, aki érdeklődésükkel és figyelmükkel megtisztelik munkánkat! A nagy múltú Honvéd Együttes szervezeti keretein belül működő Magyar Nemzeti Táncegyüttes, ahogyan a neve is tükrözi, nemzeti örökségünk és évezredes hagyományaink elhivatott őrzője és továbbéltetője... A név pontosan kifejezi együttesem küldetését és egyben kötelezettségét is; azz a felelősségteljes és professzionális munkát, amelyet a magyar folklór megismertetéséért, népszerüsítéséért és művészi rangra emeléséért végez. A magyar néptánc nemzeti sajátosságainak legélőbb őrzője, ugyanakkor legegyszerűbb formája a különféle népek közötti kommunikációnak is, hiszen egymás anyanyelvének ismerete nélkül ismerhetjük meg egymás szokásait, vérmérsékletét, ízlésvilágát. Tánc közben  őszinte a megnyilatkozás, a "lélek" kitárulkozik. Hiszem, hogy itt a Kárpát-medencében a különböző nemzetiségek hagyományainak megismerése, egymás kultúrájának tiszteletben tartása és megőzrése a mi megmaradásunk záloga és szimbóluma is. Együttesi munkánk és színpadi feldolgozásaink alapja ez az eredeti, hagyományos néptánc- és népzenei kultúra, amellyel hosszú évek óta igyekszünk maradandó élményt nyújtani közönségünknek. Reméljük, sorainkban hamarosan Önöket is üdvözölhetjük!

Zsuráfszky Zoltán

OLVASSON TOVÁBB

Zsuráfszky Zoltán Művészeti vezető

Bemutatkozó videó

Bemutatkozó videó

Érdekességek

Hírek, információk

Szomorú szívvel emlékezünk Sára Ferencre
Szomorú szívvel emlékezünk Sára Ferencre


A Kodály Együttes még megmaradt két férfi tagja fájó szívvel búcsúzik Sára Feritől.            


Zsura és Batyu                             

bővebben
Lenyűgöző viseletek, izgalmas bemutatók, új arculat
Lenyűgöző viseletek, izgalmas bemutatók, új arculat

Magyar Nemzet - Bényei Adrienn  Rendhagyó sajtótájékoztatón ismertette új évadát a Magyar Nemzeti Táncegyüttes

bővebben
Álarcok koncert a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közreműködésével
Álarcok koncert a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közreműködésével

A zene világnapján ismét műsorra tűzi ÁLARCOK című előadását a Honvéd FérfikarA nagysikerű februári bemutató után, október 1-jén ismét hallható és látható lesz a Honvéd Férfikar kétrészes, kivételes szórakozást ígérő koncertje, ahol is a rendkívül széles repertoárral rendelkező együttes végre igazi arcát mutatja meg a közönségnek.

bővebben

Média

Galéria