Álarcok koncert a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közreműködésével

Álarcok koncert a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közreműködésével

A zene világnapján ismét műsorra tűzi ÁLARCOK című előadását a Honvéd FérfikarA nagysikerű februári bemutató után, október 1-jén ismét hallható és látható lesz a Honvéd Férfikar kétrészes, kivételes szórakozást ígérő koncertje, ahol is a rendkívül széles repertoárral rendelkező együttes végre igazi arcát mutatja meg a közönségnek.

Jelenet az ÁLARCOK című előadásból - fotó: Csudai Sándor

 

A nagysikerű februári bemutató után, október 1-jén ismét hallható és látható lesz a Honvéd Férfikar kétrészes, kivételes szórakozást ígérő koncertje, ahol is a rendkívül széles repertoárral rendelkező együttes végre igazi arcát mutatja meg a közönségnek. 

De melyik is ez az arc? A előadás folyamán, minden zeneműben más és más – tökéletesen illő – álarc mögé bújik a Férfikar. Kiváló alkalom ez arra, hogy a kórus megmutathassa sokoldalúságát, és minden műfajra kiterjedő rendkívüli stílusérzékenységét.

A zenei műfajok keresztezésének, a crossover-nek a Honvéd Férfikar az egyik első képviselője volt Magyarországon. A komolyzene is előadható a könnyedebb műfajok stílusjegyeit használva, sőt világszerte ismert pop, rock és musical slágerek is szerepelhetnek egy hivatásos férfikar repertoárján, megtartva a férfikari hangzást. Az est folyamán ebből is ízelítőt ad a kar.

Testvéregyüttesük, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közreműködése is színesíti a műsort: egy valódi mulatsághoz híven igazi táncos csemegékkel lepik meg a nézőket, olyan táncokkal, olyan műfaji különlegességekkel, amik nem tartoznak kimondottan a repertoárjukhoz.

A jövőre megalapításának 75. évfordulóját ünneplő Honvéd Együttes két tagja korábban már számos alkalommal dolgozott együtt, olyan produkciókban, amelyeket jelenleg is műsoron tartanak: A hűtlen feleség, a Toborzó vagy A Tenkes kapitánya táncjátékokEzeknek a közös előadásoknak a sikere is ékes bizonyítéka annak, hogy ez a két egymástól különböző műfaj remekül kiegészíti egymást a színpadon. 

„Nagy öröm számomra, hogy a Honvéd Férfikar és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes újra közös produkcióra készülhet! Színes műfaji palettából merítő, különleges kórusművek adják majd az egyedi és érdekes koreográfiák alapját, amelyek a tánc nyelvén húzzák alá a zenei művek legfontosabb mondanivalóját. Egyedülálló kulturális élménnyel várjuk a nézőket a Vigadóban!” – invitálja a közönséget Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, a Nemzet művésze, a Honvéd Együttes igazgatója.

Az elmúlt két évszázad zenei műfajain átívelő műsorban hallhatunk könnyűzenei feldolgozásokat, de megszólalnak operettslágerek és Verdi és Gounod operakórusai is. A főszerep pedig természetesen a szólistáké, akik meghatnak és kacagtatnak – egy álarcosbál hangulatához illően.

 

Jelenet az ÁLARCOK című előadásból - fotó: Csudai Sándor

 

 

  • A Honvéd Férfikar szólistái és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészei mellett fellép Demeniv Mihály (harmonika), Peresztegi Attila (tuba), Nagy László Adrián, Thiago Bertoldi (zongora), Berkesi Alex (basszusgitár) és Banai Szilárd (dob).

  • Műsorvezető-játékmester: Frech Zoltán
  • Koreográfus-rendező: Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, kiváló művész
  • Vezényel: Riederauer Richárd
 
 
 
 
Jegyinformáció
 
 
Szerző: Papageno - 2023. szeptember 21.
WORLD DANCE DAY GREETINGS
WORLD DANCE DAY GREETINGS


Szeretettel köszöntök minden táncművészt, koreográfust és minden táncot kedvelő embert a világon.

more
Rendhagyó sajtótájékoztatót tartottunk
Rendhagyó sajtótájékoztatót tartottunk

A mai napon egy viseletbemutatóval egybekötött rendhagyó sajtótájékoztatót tartottunk!

more