Bóka Tibor

gazdasági igazgató

Amatőr néptáncos lányaim büszke apukájaként nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy szakmai tudásomat egy egyedülálló, professzionális művészi közösség, a néptánc területén számomra a szakma csúcsát jelentő Magyar Nemzeti Táncegyüttes szolgálatába állíthattam. 

Meggyőződésem, hogy Táncegyüttesünk az évtizedek alatt összegyűjtött hazai és egyetemes kulturális értékek őrzésével, ápolásával és világszínvonalú közvetítésével nagyon magas szinten látja el hazánk kulturális képviseletét itthon és külföldön egyaránt. 

Szerencsés emberként immár 9 éve személyes élményként csodálhatom meg páratlan sokszínűséggel megáldott, tartalmas, izgalmas és lenyűgöző előadásainkat.

Ezt a személyes élményt kívánom mindenkinek!

 

Önéletrajz:

 

Általános iskolai tanulmányait Záhonyban, középiskolai tanulmányait Nyíregyházán a Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskolában végezte. 1992-ben a Bólyai János Katonai Műszaki Főiskolán pénzügyi üzemgazdászként, majd 2004-ben a  Debreceni Egyetemen végzett okleveles közgazdászként.

1992-2012-ig a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium szervezeteinél pénzügyi és számviteli vezetőként dolgozott. 1999-2000 között az UNFICYP (ENSZ misszió Ciprus) pénzügyi és logisztikai vezetője, 2002-ben a SFOR (NATO misszió Bosznia-Hercegovina) pénzügyi vezetője, majd 2009-ben a  KFOR (NATO misszió Koszovó) pénzügyi vezetője volt.

2014 óta a Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója.

 

Díjai:

Magyar Arany Érdemkereszt,  Honvédelemért Kitüntető Cím, Békefenntartásért Szolgálati Jel, Külszolgálatért Szolgálati Jel, Tiszti Szolgálati jel