Végvárak, vitézek - Libretto interjú

Végvárak, vitézek - Libretto interjú

"Színház a színházban"

Új bemutatónk, a Végvárak, vitézek alkotási folyamatáról Zs. Vincze Zsuzsa és Zsuráfszky Zoltán beszélgettek a Librettó című műsorban.


A riportból - nagyon sok érdekesség mellett - megtudhatjátok azt is, hogy hogyan született meg a darab ötlete, zenéje és miként is kerül majd a Müpa Budapest színpadára A koppányi aga testamentuma ihlette kalandos táncszínjáték.


Nézzétek meg az interjút, rögtön a műsor elején!
 

Libretto interjú

 

Fotók: Cseke Csilla

A véradók dala a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában
A véradók dala a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában

Véradást népszerűsítő videóklipet készített a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, csatlakozva az Országos Vérellátó Szolgálat kampányához. A táncosok ezúttal Hrutka Róbert Artisjus- és Fonogram-díjas zeneszerző Csak egy hős című dalára adták elő Zsuráfszky Zoltán, a Nemzet Művésze és Zs. Vincze Zsuzsa Kossuth-díjas művészek koreográfiáját. A véradók dala további tizennégy ismert előadóművész közreműködésével született meg, és a véradás fontosságára, valamint a vérgyűjtés folyamatosságára szeretné felhívni a figyelmet.

bővebben
M. Nagy Emese: Táncról álmodó
M. Nagy Emese: Táncról álmodó

Táncról álmodom címmel mutatta be alkotói estjét Zs. Vincze Zsuzsa, május 17-én, a Nemzeti Táncszínházban. A reprezentatív előadáson több évtizedes, szerteágazó művészi tevékenységének – közel sem teljes – lenyomatát láthatta a közönség. A jelentősebb tematikus koreográfiák mellett a Magyar Nemzeti Táncegyüttes részleteket mutatott be azokból az egész estés táncszínjátékokból is, amelyeknek forgatókönyvírója és koreográfusa a friss Kossuth-díjas művész. Az előtérben az előadásokhoz készített jelmeztervezői munkákból nyújtottak ízelítőt, az előadás szünetében pedig Tánc-szín-játék című könyvét dedikálta.

bővebben