Jónak lenni jó!

Jónak lenni jó!

A közmédia immár tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Jónak lenni jó! című adománygyűjtő akcióját, melyen a Magyar Nemzeti Táncegyüttes is részt vesz.

A kezdeményezésben ismert emberek ajánlanak fel relikviákat, melyeket a Jónak lenni jó! honlapján lehet megvásárolni, de bárki hozzájárulhat licitálás nélkül is adományával a kampányhoz. Az akció idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét támogatja, az adományokkal a látássérült emberek életminőségének javításához járul hozzá.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes 2016 júliusában mutatta be a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Drakula utolsó tánca című nagyszabású produkcióját, amelyben az Öreg Drakula szerepét az Együttes művészeti igazgatója, a Kossuth-díjas, kiváló művész, a frissen megválasztott Nemzet Művésze, Zsuráfszky Zoltán alakította. Az idén felajánlott ereklye ehhez kapcsolódik: a rózsafából nagy műgonddal faragott, szarvasagancs markolatú bot az Öreg Drakula legjellegzetesebb kelléke volt.

Ne dobd el a jegyed! - Egy kis ajándék a Végvárak, vitézek nézőinek!
Ne dobd el a jegyed! - Egy kis ajándék a Végvárak, vitézek nézőinek!

Legújabb ifjúsági darabunkat - a Móra Kiadó gondozásában álló - Fekete István A koppányi aga testamentuma című regénye ihlette.

bővebben
Alkotók klubja: fotósorozat mutatja be a hazai táncélet kiválóságait
Alkotók klubja: fotósorozat mutatja be a hazai táncélet kiválóságait

Az Alkotók klubja hetente három művésszel bővül, amelyet a virtuális térben, azaz a Táncszínház közösségimédia-platformjain követhetnek az érdeklődők. A legendás művészek között természetesen helyet kaptak a Magyar Nemzeti Táncegyüttes vezetői is. - MAGYAR NEMZET – 2023.08.10.

bővebben