Ismét a Müpában A hűtlen feleség

Ismét a Müpában A hűtlen feleség

December 8-án, valamint 2023. január 6-án és 7-én ismét a Müpa színpadán láthatja a közönség a hűtlenségéért halállal büntetett asszony különös történetét. Amellett, hogy az előadás hitelesen mutatja be az autentikus néptánc legszebb darabjait, az ember legmélyebb érzelmeit ábrázolja különleges tánctechnikák felvonultatásával.

A hűtlen feleség mérföldkőnek számít a Magyar Nemzeti Táncegyüttes életében, hiszen egy nagyszabású produkcióról beszélünk, mely mostanra a közönség egyik kedvencévé nőtte ki magát. Nem csoda, mivel a történet kultúrától függetlenül mindenhol és mindenki számára átélhető. Azonban a forgatókönyvíró, Zs.Vincze Zsuzsa nem elégedett meg csak a régi ballada alaptörténetével, az okokra fókuszál: „Úgy írtam meg a darabot, hogy átgondoltam, miért válhatott hűtlenné a feleség, mi lehetett annak az előzménye, hogy ilyen állapotba jutott. A mi történetünk szerint nem tudja elfelejteni a régi szerelmét, hiába a házasság, a férj megteremtette jó anyagi, egzisztenciális háttér, a gyerek.” A kérdés adott. Miért esik mégis bűnbe a férjezett nő?

Az előadásban a férfi és a nő kapcsolata jelenik meg a tánc nyelvén, valamint olyan örök témákat boncolgat, mint hűség, szerelem, féltékenység, bosszú, így a mai kor embere is könnyen tud azonosulni velük. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Honvéd Férfikar egy egészestés bűnügyi táncdrámára várja közönségét Zsuráfszky Zoltán és Zs. Vincze Zsuzsa rendezésében és koreografálásában.

Ne dobd el a jegyed! - Egy kis ajándék a Végvárak, vitézek nézőinek!
Ne dobd el a jegyed! - Egy kis ajándék a Végvárak, vitézek nézőinek!

Legújabb ifjúsági darabunkat - a Móra Kiadó gondozásában álló - Fekete István A koppányi aga testamentuma című regénye ihlette.

bővebben
Alkotók klubja: fotósorozat mutatja be a hazai táncélet kiválóságait
Alkotók klubja: fotósorozat mutatja be a hazai táncélet kiválóságait

Az Alkotók klubja hetente három művésszel bővül, amelyet a virtuális térben, azaz a Táncszínház közösségimédia-platformjain követhetnek az érdeklődők. A legendás művészek között természetesen helyet kaptak a Magyar Nemzeti Táncegyüttes vezetői is. - MAGYAR NEMZET – 2023.08.10.

bővebben