Szomorú szívvel emlékezünk Novák Ferenc Tatára

Szomorú szívvel emlékezünk Novák Ferenc Tatára

Mély fájdalommal búcsúzik a Honvéd Együttes Magyar Nemzeti Táncegyüttese (régi nevén Honvéd Táncszínház) legendás, egykori művészeti vezetőjétől, Novák Ferenc Tatától, aki a mai magyar színpadi néptáncművészet legjelesebb alakjaként és a magyar folklór iránt tiszta szívvel elkötelezett művészként életének 94. évében megtért Teremtőjéhez.

Emlékét sokáig őrzik tanítványai, művésztársai és azok a táncosok, koreográfusok, folkloristák, akiknek életére és munkásságára meghatározó jelentőséggel és óriási hatással volt művészete.
 
Nyugodjon békében!
 
Őszinte részvétünket fejezzük ki szeretett gyermekeinek, unokáinak, rokonainak és barátainak!
 
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes nevében: Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető és Zs. Vincze Zsuzsa szakmai vezető
A véradók dala a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában
A véradók dala a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában

Véradást népszerűsítő videóklipet készített a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, csatlakozva az Országos Vérellátó Szolgálat kampányához. A táncosok ezúttal Hrutka Róbert Artisjus- és Fonogram-díjas zeneszerző Csak egy hős című dalára adták elő Zsuráfszky Zoltán, a Nemzet Művésze és Zs. Vincze Zsuzsa Kossuth-díjas művészek koreográfiáját. A véradók dala további tizennégy ismert előadóművész közreműködésével született meg, és a véradás fontosságára, valamint a vérgyűjtés folyamatosságára szeretné felhívni a figyelmet.

bővebben