December, 2020

17dec19:0021:00Törölt eseményZsuráfszky Zoltán és Zs. Vincze Zsuzsa alkotói estjeELMARAD!

Esemény részletei

Tájékoztatjuk kedves közönségünket, hogy Magyarország kormányának döntése értelmében, a járványhelyzetre való tekintettel 2020. november 11-től december 10-ig a Magyar Nemzeti Táncegyüttes minden előadása elmarad.
Előadásainkra vásárolt jegyeiket a vásárlás helyszínén tudják visszaváltani.
A december 10. utáni programokkal kapcsolatos információkért, kérjük, térjenek vissza később oldalunkra, ahol a lehető leghamarabb megosztjuk majd a legfrissebb tudnivalókat.
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük – vigyázzanak, vigyázzunk egymásra!

Zsuráfszky Zoltán és Zs. Vincze Zsuzsa koreográfusi alkotói estje

 

Közreműködik: Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Az esten a Kossuth-díjas Zsuráfszky Zoltán és felesége, Zs. Vincze Zsuzsa érdemes művész több évtizedes, közös alkotómunkájuk tematikusan válogatott koreográfiáit mutatják be társulatukkal, a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel.

Az előadás során a két koreográfus a néptánc nyelvén fogalmaz meg mély, gyakran bonyolult emberi érzelmeket, legyen az szerelem, féltékenység, vagy akár a szabadság, a boldogság iránti vágy. A főként magyar irodalmi művek ihlette tánckölteményekben a Magyar Nemzeti Táncegyüttes fiatal művészei – kiváló tánctudásuk mellett – megcsillogtathatják színészi tehetségüket is. Móricz Zsigmond Pillangó című regénye, valamint Arany János versei által inspirált előadások éppúgy gazdagítják a műsort, mint a tiszazugi méregkeverő asszonyok tragikus sorsáról készült alkotás vagy a Költő és a Ballada anyámról című koreográfiák lírai álomvilága, amelyekkel remélhetőleg feledhetetlen pillanatokat szereznek majd nézőiknek, a néptáncművészet rajongóinak.

Rendező: Zsuráfszky Zoltán és Zs. Vincze Zsuzsa

Időpont

(Csütörtök) 19:00 - 21:00

Helyszín

müpa

Budapest, Komor Marcell u. 1, 1095

Szervező

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X