Február, 2020

26feb19:3021:00Tolcsvay László: TESTAMENTOMBemutató

Esemény részletei

TESTAMENTOM

A Honvéd Együttes alapításának hetvenedik évfordulóját ünnepli. Az együttes énekkara, a Honvéd Férfikar most különleges előadással készül, melyben a Magyar Nemzeti Táncegyüttes is fontos szerepet játszik.

Érces tenorok, zengő basszusok, akik hivatásukat tekintve énekművészek, ám nevük alapján jogos elvárás, hogy egy-egy koncertjükön a katonalét zenei vonatkozásaiból adjanak ízelítőt. Ennek egy egészen nagyszabású összeállítását kínálják most közönségüknek: egy estén érzelmek széles spektrumát élhetjük át a férfikar egyfelől erős és drámai, másfelől érzelemdús, lágy és kifinomult hangzásán keresztül.
A műsorban elhangzó művek a katonasors aspektusait mutatják be, témájukon keresztül tekint vissza a kórus saját történelmére és megalakulásának körülményeire. Két drámai darab – Tolcsvay László Testamentom című oratóriuma, amely a magyar történelem tragikus pillanatait dolgozza fel egy nagy hatású műben, és Gyöngyösi Levente Katonasiratója, amely mordvin és zürjén katonabúcsúztató szövegekre íródott, Strausz Kálmán karigazgató felkérésére. A másik szemszöget pedig egy humoros történetet elmesélő kantáta, Vajda János szerzeménye hivatott képviselni.

Tolcsvay László Bella István verseire írt oratóriuma az est harmadik műsorszámaként lesz a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A kifejezetten erre az alkalomra készült koreográfiát Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus készítette, s a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncolja el a színpadon.

 

Rendező: Müpa, Honvéd Együttes

Időpont

(Szerda) 19:30 - 21:00

Helyszín

müpa

Budapest, Komor Marcell u. 1, 1095

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X