Április, 2020

21árp10:3011:30SárkánymeseELMARAD!

Esemény részletei

Korábbi nagysikerű mesedarabjai után a Magyar Nemzeti Táncegyüttes újabb kalandra hívja a gyermekeket: ismét a magyar népmesék, népzenei- és néptánc kincsünk csodálatos világába kalauzolja közönségét.

A mesében a három szegénylegény, a „táncoló csacsi”, a gonosz boszorkány és a legyőzhetetlennek tűnő háromfejű sárkány, a kedves erdei manó és a szépséges Napkeleti-királykisasszony, valamint a pénzéhes kocsmáros és kapzsi lányai visszarepítenek bennünket azokba a tanulságos időkbe, amikor a jó (lehet, hogy nehéz küzdelmek árán), de ésszel és kitartó munkával végül elnyeri méltó jutalmát.

Ajánljuk vidám mesénket kicsiknek és nagyoknak, mert hisszük, hogy régi értékeink ma is fontosak és érvényesek mindenki számára!

 

Előadja a Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Művészeti vezető: Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas, kiváló művész

 

Koreográfia: Appelshoffer János, Sánta Gergő, Zs. Vincze Zsuzsa, Zsuráfszky Zoltán

A mesét színpadra írta: Zs. Vincze Zsuzsa

Zene: Szabó Dániel és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenekara

Díszlet: Tóth Kázmér

Jelmez: Zs. Vincze Zsuzsa

Rendező: Zs. Vincze Zsuzsa és Zsuráfszky Zoltán

Időpont

(Kedd) 10:30 - 11:30

Helyszín

Nemzeti Táncszínház

Budapest, Kis Rókus u. 16-20, 1024

Szervező

Nemzeti TáncszínházFebruár 15-én nyitotta meg kapuit Budapest egyedülálló új kulturális színtere: a Nemzeti Táncszínház új épülete, mely a Millenáris Parkban kapott helyet. A legmodernebb színháztechnikával felszerelt, különleges építészeti megoldásokat felvonultató épületben két színházterem és kamaraterem várja a tánc szerelmeseit, emellett próbatermek segítik a professzionális táncosok felkészülését. Az épület előcsarnoka a park látogatói számára is nyitott közösségi térré válhat, lehetőséget adva arra, hogy a Millenáris még inkább bekerüljön a fővárosi vérkeringésbe. http://nemzetitancszinhaz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X