Május – Visszatekintés a 2021-es évre

Ősbemutató a Bartók Tavaszon

Május első vasárnapján megható videóval üzentünk az édesanyáknak, ugyanis táncosaink gyermekei mondták fel Weöres Sándor Buba éneke című versét. A szívet melengető hétvége után teljes erővel a hónap végén debütáló bűnügyi táncdrámánk, A hűtlen feleség online ősbemutatójára készültünk.

A hűtlenségéért halállal büntetett asszony különös történetét, balladaköltészetünk talán legrejtélyesebb és legmélyebb emberi érzelmeket ábrázoló, halálos tragédiával végződő históriáját a Müpa felkérésére, a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretén belül, a Honvéd Férfikarral közös produkcióként hoztuk létre.

Az alkotási folyamat során számos interjú készült A hűtlen feleség életre hívóival, Zs. Vincze Zsuzsával és Zsuráfszky Zoltánnal, akik igazi kulisszatitkokat árultak el az előadás megszületésének menetéről. Ezek mellett a munkafolyamatok részleteit is igyekeztünk közönségünkkel megosztani közösségi oldalainkon. Május 21-én pedig végre bemutattuk az aktualitásából mit sem veszített témát – féltékenység, hűtlenség, megcsalás, a mindent elsöprő erejű szerelem „égő” szenvedélye, a férfi-női kapcsolat örök konfliktusai – boncolgató előadásunkat.

A hónapot szintén egy jeles eseménnyel zártuk. Együttesünk gyermekkori táncos felvételeiből válogatva készítettünk egy videót, hogy bemutathassuk ifjúkori lelkesedésüket és ösztönözhessük vele a jövő generációit.

X