Tókos Zsófia

Tókos Anna Zsófia vagyok, Édesanyám kalotaszegi, Édesapám érmelléki születésű székely, kiskorom óta Dunakeszin élünk. Örökmozgó gyermeki természetemnek hála, már óvodásként beírattak néptáncra. Tanulmányaimat a Magyar Táncművészeti Egyetemen végeztem. Zs. Vincze Zsuzsa és Zsuráfszky Zoltán nagy örömömre megnézte az utolsó éves képesítő vizsgánkat, melynek köszönhetően, ma a Magyar Nemzeti Táncegyüttes lelkes tagja lehetek.

Az egyetemen töltött évek alatt szilárdult meg bennem a gondolat, hogy mindenképpen szeretném ezt a szakmát egy magas színvonalú hivatásos néptáncegyüttesben végezni. Nagyon szerettünk csoportosan eljárni az együttes műsoraira és vágyakozó tekintettel nézni a színpadon állókat, hogy valaha ott táncolhassunk majd közöttük. Tudtam, hogy a Magyar Nemzeti Táncegyüttesben rengeteget fejlődnék és kitáncolhatnám magamat a színpadon.

Új táncosként minden műsort örömmel veszek, mindegyiknek megvan a saját különlegessége és a maga kihívása. Eddigi legjobb élményem az első előadásaim egyike, a Körhinta volt. Sosem feledem azt a sok összenézést, mosolyt, segítséget, amit aznap kaptam a társaimtól. Akkor kezdtem el először azt érezni, hogy közéjük tartozom. Nagyon várom, hogy szerepelhessek az Élő Martin Archívum Kalotaszeg című műsorában és anyukám ott üljön a nézőtér soraiban.

Az életem egyik fő motívuma. Az egyre csak növekvő közegnek köszönhetően, amely mára kiépült a néptánc mozgalom köré, rengeteg élménnyel, kacagással és legfőképpen barátsággal gazdagodhattam.

X