November – Visszatekintés a 2020-as évre

Kárpátok visszhangja

November elején még bizakodással teli tervekkel, de a járványügyi helyzet fokozódásának híreivel kissé feszülten álltunk az előttünk álló feladatok elé. Egy eseményekben gazdag október után a novemberi naptárunk is szépen kezdett megtelni, akkor még nem tudtuk, hogy hosszú időre a november 8-i előadásunk lesz az utolsó ebben az évben.

2020. november 8-án este 7 órakor a Kárpátok visszhangja műsorunkkal szerepeltünk a Nemzeti Táncszínház, immár jól ismert színpadán. Ezt a színházat 2019. február 15-én nyitották meg új helyén, a budapesti Millenáris Parkban. A nyitó gálán a Magyar Nemzeti Táncegyüttes is részt vett, mint a hazai néptánc együttesek legnagyobb professzionális együttese. Szóval több mint másfél évvel a színház átadása után táncosaink, zenészeink a járványügyi szabályok betartásával az immár megszokott teltház előtt adta elő utolsó élő műsorát 2020-ban.

Az előadás során a lendületes és sokszínű folklórműsorban a magyar nyelvterület legszebb táncait mutattuk be, a jól ismert csárdás, az erdélyi és magyar cigány táncok, valamint a világ egyik legvirtuózabb férfitánca, a legényes tánc kíséretében.
Bízunk benne, hogy előadásunk az egész Kárpát-medencében visszhangozni fogja a magyar népi kultúra szépségét, fontosságát, s később az elmaradt előadásainkat még nagyobb lelkesedéssel fogadják majd országszerte és a határokon túl is!

X