Augusztus – Visszatekintés a 2020-as évre

Egy kultúrmisszió kezdete

Rendkívüli örömmel töltött el bennünket, hogy egymást követték nyáron az előadásaink. Augusztus 6-án, szinte elsőkként kapcsolódtunk be egy hiánypótló kezdeményezésbe, a Déryné programba, amelynek célja, hogy felkarolja a kulturális fejlettség növelésében érdekelt térségeket, valamint a kistelepüléseket, peremfeltételek nélkül a befogadó intézményeket, a kultúrafogyasztókat és a különböző kulturális hozzáférést korlátozó akadályokkal küzdő közönséget.

Az Országjárás alprogram tehát segítséget nyújt színházi produkciók utaztatásában. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes elsőként Kápolnásnyéken, egy rendkívüli helyszínen, a Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon mutatkozott be a Kárpátok visszhangja című produkcióval. Ebben a lendületes és sokszínű előadásban olyan folklór válogatást állított színpadra, amelyben a magyar nyelvterület legszebb táncait mutatták be, különös hangsúlyt fektetve az eredeti és stílusos előadásmódra.
A Kárpát-medence táncait felvonultató előadásban látható volt a jól ismert csárdás, a lányok mutatványos üveges tánca és erdélyi cigány táncok, csakúgy, mint a férfiak virtuóz legényes tánca. A siker szinte megismételhetetlen volt!

X