Július – Visszatekintés a 2020-as évre

Visszatérés a színpadra, visszatérés a nézőkhöz

Négy hónap nagyon hosszú idő egy évből. Ennyi idő telt el azóta, hogy utoljára színpadon álltunk március elején. A karanténban elvégzett otthoni feladatok után a Magyar Nemzeti Táncegyüttes június közepétől a próbateremben folytatta a munkát, természetesen a szigorú járványügyi szabályok betartásával. Azonban a művész munkájának a csúcsa az, amikor a közönség előtt mutathatja meg tudását. Erre július közepén lett lehetőségünk.

A menedzsment a háttérben végig azon dolgozott hónapokon keresztül, hogyha a körülmények adottak lesznek, ismételten színpadra állhasson az együttes, lehetőleg minél több helyszínen. Így a visszatérés is két lépcsőben zajlott: egy budapesti és egy vidéki előadással.

A Nemzeti Táncszínház szervezésében a Millenáris parkban felállított szabadtéri színpadon mutattuk be a Kalotaszeg című műsorunkat. Hosszú sorok kígyóztak a bejáratnál a kezdés előtt és zsúfolásig telt nézőtér fogadta az énekelve színpadra sétáló táncosokat és zenészeket. Mindenki számára felemelő érzés volt újra előadáson lenni – a közönségnek és a művészeknek egyaránt.
Néhány nappal később Szarvason folytattuk az előadás-sorozatot, ahol csodálatos környezetben, a Kőrös-part melletti Víziszínpadon adtuk elő a közkedvelt A Tenkes kapitánya című produkciónkat. A sok száz néző kiemelkedő lelkesedéssel fogadta Eke Mátét és kuruc csapatát és az előadás végén szűnni nem akaró vastapssal díjazta a produkciót.
Visszatértünk Budapestre és visszatértünk vidékre egyaránt. Visszatértünk a színpadra!

X