Február – Visszatekintés a 2020-as évre

Tündérmesés napok Mosonmagyaróváron


A Magyar Nemzeti Táncegyüttes számára kiemelten fontos, hogy a gyerekekhez is eljusson népi kultúránk gazdag világa. Együttesünknek éppen ezért négy kedvelt mesejáték is található a repertoárján. A Sárkánymese, a Csipkerózsika, a Tündérmese, valamint a Mátyás, a világ királya című darabok a néptáncos és népzenén keresztül repítik a gyerekeket mese varázslatos és látványos univerzumába.

Évek óta visszatérő vendégek vagyunk Mosonmagyaróvárra, a Felsch Károly Kulturális Központba. A helyiek elmondása szerint mindig hatalmas érdeklődés előzi meg a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásait. 2020-ban a Tündérmese produkcióval leptük meg a mosonmagyaróvári gyerekeket. Hat teltházas műsort mutattunk be négy nap alatt 2500 kisgyereknek, ami különösen nagy öröm volt számunkra is.

Mindig felemelő érzés a különösen hálás, egyúttal mindig gyermekien kritikus közönség előtt színpadra állni, az őszinte visszajelzéseknek, a vidám reakcióknak köszönhetően. Természetesen az előadások után ezúttal sem maradhatott el a gyerekdarabjaink után szokásos közös fényképezkedés fiatal nézőinkkel, akik testközelből is találkozhattak a főszereplőkkel, talán ezzel is életre szóló emléket szerezve nekik.

X