Mesés december – interjú Zsuráfszky Zoltánnal

Az év utolsó hónapjában teljes egészében megnézhetőek a Magyar Nemzeti Táncegyüttes mindhárom ifjúsági műsora YouTube csatornánkon. A gyerekek szórakoztató neveléséről és a járványhelyzet kihívásairól beszélgetett Zsuráfszky Zoltán az M5 csatorna Librettó című műsorában.

A tavaszi népszerű kezdeményezés alapján újra, elejétől a végig élvezhetik a nézők három mesedarabunkat, a Csipkerózsikát, a Tündérmesét és a Sárkánymesét. A Grimm mesék és a magyar népmesék alapján Zs.Vincze Zsuzsa átírásában született darabok kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes szórakozást nyújtanak az élénk képi világgal és a Kárpát-medence hagyományos táncmozdulataival, zenéivel.

A továbbra is aktív táncegyüttes komolyan készül a járványhelyzet utáni indulásra, ezért a táncosok és a zenészek is a háttérben ugyan, de nagy erőkkel dolgoznak. Addig is a decemberi szokások megőrzésén munkálkodunk ebben az évben is az online felületeinken. Ezek között nem csak az adventi, hanem a néphagyományok is szerepet kapnak majd ebben a hónapban.

Tavasszal a korábban elmaradt darabok bemutatásával és újult erővel szeretnénk indítani a járvány utáni életet. Addig is ITT élvezhetik a mesedarabokat.

X