Csiha Linda

Csiha Linda vagyok, Balmazújvárosról származom, ott ismerkedtem meg a néptánccal a Himes Néptánc Együttesben.  
A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumban tanultam, ott érettségiztem és szereztem OKJ-s bizonyítványt. Jelenleg a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója vagyok. Végzősként esélyt kaptam arra, hogy felvételizzek  a Magyar Nemzeti Táncegyüttesbe. Mivel több éve nagy álmom volt, hogy ebben az együttesben táncolhassak, úgy gondoltam nem hagyhatom ki az alkalmat. Nagy örömömre felvettek!

Azért szerettem volna a Magyar Nemzeti Táncegyüttesben táncolni mert szerintem ez a legkiemelkedőbb együttes Magyarországon és a legautentikusabb is. Elsőnek az együttest a Körhinta című darabban láttam és nagyon tetszett a közreműködésük, amilyen hangulatot sugároztak a Nemzeti Színház színpadáról. Nagy álmom volt, hogy benne legyek és hogy én is az egyik hintán ülve integethessek.

A kedvenc együttesi műsorom a Tenkes kapitánya. A régi klasszikus sorozatból olyan tökéletes darabot csináltak amely szerintem lenyűgöző és nincs párja. Aki egy részt is látott belőle annak ez a műsor mosolyt csal az arcára. Nagyon szórakoztató, látványos, remek színészi adottsága van jó pár táncosnak, akik ebben a darabban ezt meg is tudják mutatni.

A néptánc nagyon sokat jelent számomra. Először is a boldogságot, ha táncolok nem csak a lelkem de a testem is boldog. Másodszor a kihívást, mindig van mit tanulnom, gyakorolnom, megismernem. Mindig van egy olyan feladat amit meg kell oldanom, meg kell tanulnom, el kell sajátítanom. Ha valaki néptánccal foglalkozik sohasem unatkozik.

A néptánc számomra olyan mint egy burok, védi a hagyományt, védi a benne lévő embereket, de ha ez a burok megszűnne, olyan űrt hagyna az életemben és sok más ember életében, amit nem tud pótolni semmi. 

X