Rencz Norbert

Rencz Norbert

Rencz Norbert vagyok, az Érmelléken születtem, Érmihályfalván. Itt kezdtem megismerkedni a néptáncokkal, majd a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumba felvételiztem, ahol az évek alatt egyre jobban beleszerettem a táncba, mint olyan, és a néptáncba, népzenébe.  Ekkor a cél Budapest volt, ahol felvételt nyertem a Magyar Táncművészeti Egyetemre, majd egy év múlva jött a nagy lehetőség: bekerülhetek a Magyar Nemzeti Táncegyüttesbe, a Zsura keze alá! 

Sikerült, 2015 óta táncolok az együttesben, ahol magas szinten foglalkozhatunk néptánccal, autentikus és művészi formában is. Hálás vagyok. Jó itt! 

Szívem csücske a Kalotaszeg. Szeretem az Élő Tánc-Archívum darabjait, nagyon kedves számomra a Körhinta produkció is. A Csíksomlyói passió egy erős és mély darab, a Betyárvilág egy energiabomba előadás. A mesedarabokat egytől egyig nagyon szeretem.

Jártunk már számos helyen a világban, találkozhattunk más népek kultúrájával és táncaival, de bizton állíthatom, hogy még egy ilyen különlegesen szép és gazdag népi kultúra nincs másol az univerzumban sem! A néptánc köré épül az életem, ez ennyi 🙂

Ez az igaz, ez a miénk!

X