PINK MONTH – jótékonysági árverés

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes szerepvállalása a Rózsaszín Hónap elnevezésű jótékonysági akcióban

Az Amerikai Rák Társaság és egy gyógyszergyártó vállalat javaslatára 32 évvel ezelőtt lett az október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Ilyenkor világszerte kampányokkal hívják fel a figyelmet a megelőzésre és a rendszeres vizsgálatokra, hiszen az időben felismert betegség 90 százalékos biztonsággal gyógyítható.
A figyelemfelkeltő kampányhoz egyre több sportoló és csapat csatlakozik, egyik legjelentősebb az amerikai Nemzeti Futball Liga (NFL), ahol a játékosok pink kiegészítőket (cipő, zokni, törölköző, sapka, stb.) viselnek ebben az időszakban. A magyar Steelers.hu oldal szerkesztői ennek mintájára már hetedszer hirdették meg jótékonysági akciójukat.
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes az ország legnagyobb létszámú hivatásos, professzionális táncegyüttese. Fontos, hogy lehetőségeinkhez mérten a színpadon és azon kívül is felhívjuk a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. Örömmel tölt el minket, hogy a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a művészvilágból szervezetként elsőként csatlakozhatott ehhez a jótékonysági kezdeményezéshez.

Hogy kerül a (néptánc)csizma az asztalra? vagyis egy néptánc együttes egy többnyire sportegyesületeket összefogó akcióba?
A sport és a kultúra nem áll egymástól messze, sőt a sport a kultúra része. A Magyar Nemzeti Táncegyüttessel most is örömmel csatlakoztunk ehhez a kezdeményezéshez, ha a néptánc révén segíteni tudunk.

Milyen akciókat tervezünk?
a Magyar Nemzeti Táncegyüttes kapcsolatban áll a Magyar Rákellenes Ligával

  • az október 20-i Spirit of Hungary előasásunkon Clevelandben erre a Rózsaszín Hónapra kívánjuk felhívni a figyelmet
  • Minden vendégünk ezen az előadáson rózsaszín kitűzőt, szalagot kap ajándékba
  • Erre az alkalomra készített szórólapon hívjuk fel a figyelmet, hogy milyen számlaszámon tudják segíteni a Magyar Rákellenes Liga munkáját
  • Spirit of Hungary műsorunkban a lányok erre az alkalomra a piros szalagjukat rózsaszínre fogják cserélni, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet a megelőzés fontosságára
  • a Magyar Rákellenes Liga vezetői vendégként tekintik meg műsorunkat
  • október hónapban egy jótékonysági árverést indítunk el, mivel néptáncosok vagyunk, egy nagyon elegáns kézzel készített rózsaszín nyakláncra lehet licitálni, melynek teljes bevételét a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Magyar Rákellenes Ligának ajánl fel
X