Állótaps Keleten és Nyugaton – visszatért az együttes Amerikából

2016-ban megemlékeztünk az 56-os forradalom 60. évfordulójáról. Az esemény rendkívül fontos volt az amerikai magyar közösségek számára is Észak-Amerikában, hiszen a közel 200.000 1956-os magyar menekült itt telepedett le, s élte tovább életét.
2018-ban a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulóján és az 1848-as forradalom és szabadságharc megemlékezése kapcsán nemcsak Észak-Amerika keleti, hanem a nyugati partjára is elvittük műsorunkat.

A turné számokban: 
Utazó létszám: 39 főA turné hossza: 26 nap (október 12-november 7.)
10 előadás
10 nagyváros
Megtett kilométerke: 9.000
Nézőszám: 6.200
Állótaps: mindenhol

Az előadások
Az előadások első felvonása tematikusan az 1848-as szabadságharcról szólt, melyet a Nemzeti Dal koreográfiája koronázott meg zárásként.
A második felvonásban a Kárpát-medence legszebb táncaiból láthattak válogatást a nézők, mely táncok annyira elvarázsolták őket, hogy többször lelkesen beletapsoltak, s hangosan éljenezve adták a művészek tudtára tetszésüket.
Az előadások után számos alkalommal a helyi magyar szervezetek meghívták a csoportot egy közös táncházra, zenélésre, táncolásra, melyet együttesünk el is fogadott. 
Itt látszott igazán, mennyire fontos a diaszpórában élő magyarok részére hazánk kultúrájának fenntartása és továbbítása a fitalalabb generciók felé is.

X