Drakula utolsó tánca

Tánc-szín-játék 2×50 percben. 

Drakula történetét szinte az egész világon ismerik. A legtipikusabb magyar, illetve román mitikus lényként ismert vámpír legendájáról még azok is hallottak, akik egyébként azt sem tudják, hogy hol található a térképen a vadregényes Transsylvania, ahol Drakula gróf hihetetlen meséje született.

A néptáncegyüttes táncelőadása Drakula grófról

A klasszikus Drakula-történettől eltérően, a mi mesénk egy erdélyi falu magyarok és románok lakta vidékén játszódik, ahova furcsa vándor- mutatványosok érkeznek…
A környéken félelem tölti el az embereket a vérszomjas vámpírról szóló hírek hallatán; férfiak szerelmüket, apák lányaikat féltik a titokzatos vámpírtól, aki mágnesként vonzza magához a megbűvölt asszonyokat, s szívja el éltető, friss „energiájukat”.

Az öreg és örökké kiéhezett „vérszívó vámpír” fiatal nők friss vérétől nyer mindig új energiát, s válik maga is fiatallá; legalábbis ideig – óráig… addig, amíg az elrabolt energia képes fiatalon tartani; ha az elfogy, újra roskatag öregemberré válik, s kénytelen újabb és újabb zsákmány után nézni…

Drakula gróf lenyűgöző meséjét az erdélyi népzene csodálatos világa, az Erdélyben élő népek táncainak gazdag és egyedülálló virtuozitása teszi „varázslatos” élménnyé.

Alkotók

Közreműködik: 
Keresztes Ildikó
Novák Péter

Forgatókönyvíró, dramaturg: Zs. Vincze Zsuzsa
Zene: Rossa László, Szabó Dániel
Díszlettervező: Tóth Kázmér    
Jelmeztervező: Zs. Vincze Zsuzsa    
Szcenika: Kovács Gerzson Péter
A rendező-koreográfus munkatársa: Zs. Vincze Zsuzsa 

Rendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán (Kossuth-díjas, kiváló művész)

Drakula utolsó tánca folklór műsor
Az előadás bemutatója: 2016, Szegedi Szabadtéri Játékok

További tematikus műsorunkról ITT található információ.

X