Körhinta

Sarkadi-Fábri-Nádasy-Vincze

Körhinta

Szerelem, föld, házasság, érdekek. Vajon melyik a fontos? A fiatalok boldogsága, vagy hogy – évszázadok paraszti törvénye szerint – egyesüljenek a birtokok, amelyek majd megélhetést jelentenek egy új család számára. Szerelem? Lehet-e a pillanat boldogságára jövőt építeni? Erősebb a társadalom, a „földhöz a föld törvénye”, a józan ész, mint két ember egymás-akarása? 

Vidnyánszky Attila rendező számára a történet személyes és társadalmi szála közül elsősorban a személyes a fontos. A szerelem ereje, hatalma, és a beteljesülő szerelemben a jövő lehetősége… Mindazok, akik látták a János vitéz és a Johanna a máglyán rendezését, megtapasztalhatták, hogy Vidnyánszky az érzelmek sodró erejét grandiózus színpadi kompozíciókban viszi színre. A nagyszerű szereposztás mellett a produkció dinamizmusáért a Nemzeti Táncegyüttes felel… Újra műfajokat átívelő, a prózát, a táncot, a zenét egyesítő költői színházi előadás születik a Nemzetiben.

Rendező: Vidnyánszky Attila
Társrendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán

Szereposztás 

Színészek:

Varga József, Szűcs Nelli, Berettyán Nándor, Farkas Dénes, Szász Júlia e.h.,

Magyar Nemzeti Táncegyüttes (MNTE) 

Zenészek: D. Tóth Sándor, Liber Róbert, Csávás Attila, Takács Ádám, Szabó Dániel
Zenészek (hangfelvételről): Balogh Kálmán, Madarász András, Kovács Ferenc, Bede Péter, Rácz Csaba, Lelkes Tibor, Lakatos Róbert
Díszlet: Mira János
Jelmez: Zs. Vincze Zsuzsa
Dramaturg: Zs. Vincze Zsuzsa
Rendezőasszisztens: Kernács Péter

Körhinta, a Nemzeti Színház és a táncegyüttes produkciója 

X