Táncoló tavasz: Folklór-kalendárium I.

Táncoló tavasz

Folklór-kalendárium I.
Hagyományaink, szokásaink

 

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Söndörgő Együttes közös produkciója

Folklór-kalendárium címmel indította útjára sorozatát az együttes. A sorozat nem titkolt célja, hogy elmúló, letűnőben lévő hagyományainkról, jeles napi szokásainkról teljesebb, élőbb képet kapjanak a nézők; elsősorban a műsor célközönsége, az általános iskola felső tagozatosai, illetve a középiskolások.

Az eddigi, néphagyományokat bemutató műsorokkal ellentétben, nem csupán a magyar népszokásokkal ismertetjük meg a közönséget, hanem bemutatjuk hazánk soknemzetiségű népének hagyományos táncait, dalait, öltözetét, nyelvét és nemzeti szokásait. E letűnt világ üzenete az lehet számunkra, hogy szokásaik különbözőségét ugyan megőrizték ezek az évszázadok óta egymás mellett élő népek, de együttélésük mindig békében zajlott, tiszteletben tartva egymást, elfogadva a másik hagyományos szokásait, kultúráját.

A sorozat első része a tavaszi ünnepkör; a farsang végétől egészen május végéig tartó időszakot öleli fel, Táncoló tavasz címmel.

A forgatókönyvet írta: Zs. Vincze Zsuzsa
Asszisztensek: Appelshoffer János, Hajdú Flórián, Sánta Gergő, Tompa Attila, Valach Gábor, Zámbó István, valamint Sue Foy m. v.
Archív filmek: Sztanó Hédi
Díszlet: Tóth Kázmér
Jelmez és művészeti munkatárs: Zs. Vincze Zsuzsa
Zene: Árendás Péter és a Söndörgő Együttes

Rendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán 


Táncoló tavasz című néptánc produkció
 

X