December – Visszatekintés a 2022-es évre

Az év utolsó hónapja is mozgalmasra sikerült, a megelőző tizenegyhez hasonlóan, műsorokkal és izgalmakkal volt tele. Advent második vasárnapján a Várkert Bazár adott otthont Téli Tánc című szokásműsorunknak, melyet megelőzően Zs. Vincze Zsuzsa és Zsuráfszky Zoltán, együttesünk vezetői, meggyújtották az adventi koszorú gyertyáit.

Az ünnepeket megelőző emelkedett lelkületben játszottuk a Müpában – ismét teltház előtt – A hűtlen feleség című bűnügyi táncdrámánkat, majd az együttes fókuszpontja a Betyárvilág című előadás felé fordult, melynek bemutatására a Nemzeti Táncszínházban került sor. A sérüléséből visszatérő táncos szólistánk, Tókos Attila mellett új betyárt is köszönthetett a közönség, Bogár Imre szerepében Csicsmann Dániel lépett színpadra. 

Bár az év vége általában a lezárásról szól minden társulatnál, a Magyar Nemzeti Táncegyüttesben sokkal inkább az előttünk álló év bizonytalanságának reménnyel teli megközelítésére helyeztük a hangsúlyt, számos jövőbeni projektünk előkészítését kezdte el a szakmai vezetés és a menedzsment. Bízunk abban, hogy a fegyelmezett munka a 2022-es évhez hasonlóan 2023-ra is békességben és sikerekben gazdag időszakot hoz együttesünknek – és ezt kívánjuk minden kedves nézőnknek is!

X